SmartLog

Logistikkens Dag 2017


Dato og tid

Onsdag d. 6. december 2017 kl. 08:30 til 17:00

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 5. december 2017 kl. 12:00

Sted

Aalborg Kongres- og kulturcenter
Europa Plads 4
9000 Aalborg
Denmark

Arrangør

SmartLog
+45 25200816
hest@aalborg.dk

Traditionen tro afholder SmartLog Logistikkens Dag 2017 i Aalborg Kongres og Kultur Center onsdag d. 6. december 2017. Temaet for dagen er fremtidens virksomhed. Den digitale udvikling går stærkt og åbner døren til både nye muligheder og udfordringer. Hvad er det for en teknologisk fremtid, virksomhederne står over for? Og hvad skal virksomhederne være opmærksomme på?

Nogle kalder det Industri 4.0, hvor intelligente produkter integreres med nye services i samspil med selvstyrende funktioner og tjenesteydelser. Industri 4.0 er den teknologiske bevægelse, vi ser ind i lige nu. Det er integrationen mellem den digitale verden og den fysiske produktion. Den digitale udvikling vil medføre teknologiske kvantespring inden for områder som robotteknologi, kunstig intelligens og 3D-print.

I fremtidens virksomhed kan man ikke tale om vækst og udvikling medmindre man også berører begrebet bæredygtighed. Flere og flere virksomheder får det placeret højt på agendaen og arbejder intenst på, at væksten skal ske gennem bæredygtige forretningsmodeller og initiativer. Den industrielle forandring og vækst består ligeledes i at skabe respekt for liv og livsprocesser, således at vi opnår et stadig mere bæredygtigt samfund.

På Logistikkens Dag 2017 har vi fokus på Industri 4.0, digitalisering og bæredygtighed. Herunder det vigtige samarbejde mellem virksomhed, leverandør og kunde, som en naturlig konsekvens af, at data anvendes og deles på en enkel og effektiv måde. Produktionssystemer kombinerer decentral styring med maskiner, produkter og komponenter, som kan kommunikere med hinanden. Virksomhedens fremtidsscenarie er fleksible produktionsanlæg, der kan om-konfigureres og være i stand til at specialfremstille produkter helt ned til de individuelle enheder. En øvelse der kræver indsigt i de digitale muligheder og strategiske investeringsbeslutninger, og som i sidste ende vil sikre en bæredygtig vækst og indtjening.


Program


Kl. 8.30 - Registrering og morgenkaffe
Miniudstilling er åben

Kl. 9.00 - Velkomst ved ordstyrer Jens Uggerhøj, SmartLog
Hvad betyder bæredygtighed for AKKC v/Nicolaj Holm adm. direktør, Aalborg Kongres & Kultur Center

Vækst og bæredygtighed v/Steen Hildebrandt
FN’s 17 mål for en bæredygtig global udvikling er relevante for alle virksomheder i verden. Målene vil være en integreret del af flere og flere virksomheders strategi for en fremtidig bæredygtig udvikling. Alle må forholde sig til bæredygtighed.
    
Er dansk fremstillingsindustri smart nok?
v/ Senior specialist Stig Yding Sørensen, Teknologisk Institut.

Teknologisk Institut tager løbende temperaturen på teknologiudviklingen i danske virksomheder. Digitaliseringen gør det muligt at forbinde virksomheden både internt og helt ud til de leverede produkter. Det er smart teknologi – og de giver nye services, nye forretningsmodeller, styrket konkurrenceevne for de virksomheder, der er med forrest. Men ikke alle er med. 

10.40 - 11.10: Pause - networking & miniudstilling

Wupti - Danmarks modsvar til Amazon
v/ Michael Ejby, Head of E-commerce, Dansk Supermarked Group

Dansk Supermarked satser massivt på eCommerce og digital forretningsudvikling. På online platformen wupti.com vil man gå nye veje ved at samarbejde og konkurrere på samme tid. Ambitionen er at samle danske webbutikker og skabe et modsvar til Amazon. Baggrunden er, at en stigende del af online handlen forsvinder til udenlandske webshops, da kunderne i stigende grad søger mod handelsplatforme, hvor de nemt kan shoppe og vælge mellem tusindvis af varer til konkurrencedygtige priser.

Bæredygtighed i forsyningskæden
v/ Jonas Engberg, Sustainability Manager, IKEA A/S

Bæredygtighed bidrager positivt til IKEAs bundlinje hver eneste dag. Det gælder i hele forsyningskæden, hvor bæredygtighed er et integreret element i produktdesign og –produktion, materialevalg, over transport og interne processer og i mødet med kunderne. Jonas vil berette om IKEAs generelle tilgang til bæredygtighed, og give konkrete eksempler på, hvordan der arbejdes for både at nedbringe de operationelle omkostninger og de negative miljøpåvirkninger.

kl. 12.30 - 13.30: Frokost - networking & miniudstilling

Autonome teknologier og Industri 4.0 – er juraen en barriere?
v/ Bjarke Holm Hansen, partner og advokat, Core Advokatfirma

Oplægget vil belyse følgende:

  • Er det ud fra den gældende regulering muligt at lade transportmidler være helt selvstyrende?
  • Ansvars- og forsikringsforhold for autonome transportmidler (lastbiler og skibe)
  • Ejerskab og brugsrettigheder til data over for leverandører og kunder
  • Cybersikkerhed

Making the furture of 3D printing
v/ Jeremie Pierre Gay, CEO and Founder Create it REAL

Jeremie Pierre Gay will describe the future of 3D printing and his company strategy to get us there. 3D printing is an exciting technology with the potential to disrupt all the other industries. So what will our future look like once 3D printing goes mainstream? Jeremie is presenting how Create it REAL is contributing to the realization of this 3D printed future and how it will change the world and our life forever.  

Kl. 14.40 - 15.05: Pause - networking & miniudstilling

Bila’s syn på Industri 4.0 - vi spiser det hver dag!
v/ Per Bech Rasmussen, direktør, Bila A/S

BILA A/S sælger produktionsoptimering gennem automatiseringsløsninger, typisk ved hjælp af industrirobotter. Løsningerne dækker over alt fra simpel automatisering til optimering af hele produktionslinjer. BILA koncernen beskæftiger knap 300 engagerede medarbejdere fordelt på flere forskellige adresser i Danmark samt adresser i Norge og Sverige.

Reception og miniudstilling

Kl. 16.30: Slut og På Gensyn

 

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

SmartLog
+45 25200816
hest@aalborg.dk